Prikaz 1–24 od 330 rezultata

RUKAVICE ELBE

546,00 RSD871,00 RSD
(455,00 RSD bez PDV)

Zaštita ruku
Zaštitne rukavice su dizajnirane za zaštita ruku od različitih opasnosti uključujući posekotine, hemijske opekotine, visoke temperature, abrazije, za zaštitu od udaraca ili da Vas zaštite od kontakta sa biološki opasnim materijama. Zaštitne rukavice su zaista samo još jedno ime za radne rukavice. Ali odabir pravog stila rukavica je ono što je zaista važno. Bez obzira na to koji posao obavljate, opremljenost pravim alatom i opremom može Vam pomoći da posao obavite i efikasno i sigurno.

Od čega vas štite zaštitne rukavice?
Zaštitne rukavice mogu Vas zaštititi od bezbroj opasnosti. Nošenje ispravnih sigurnosnih rukavica može biti od značaja za sprečavanje raznih različitih kratkoročnih i dugoročnih povreda na radnom mestu. Na primer, nikada ne preporučujemo da nosite osnovnu kožnu rukavicu dok rukujete oštrim, masnim metalima. Sa druge strane, nikada ne preporučujemo da tokom rada sa drvetom nosite tanku zaštitnu rukavicu.
Zaštita ruku je veoma bitna kada postoji mogućnost povrede od:

1. Hemikalija i drugih bioloških opasnosti
Kada god se rukuje hemikalijama, postoji rizik od hemijskih opeklina ili drugih povreda. Uz biološku opasnost, sve što je potrebno je jedan dodir, da se pokrene lančana reakcija u kojoj se infekcije šire poput požara. Rukavice otporne na hemijsku i biološku opasnost formiraju potpunu barijeru oko Vaših ruku.

2. Prosecanja, uboda i opasnosti od abrazije
Gotovo da i nema industrije u kojoj posekotine, opasnosti od abrazije i ubodi nisu rizik. Naš izbor radnih rukavica kreće se od najtanjih rukavica za jednokratnu upotrebu, do najtežih radnih rukavica koje su otporne na rezanje – tako da bez obzira u kojoj se industriji nalazite, mi imamo rukavice koje će Vas zaštititi.
U zavisnosti od ozbiljnosti opasnosti od abrazije na vašem radnom mestu, naše kožne rukavice su odličan izbor.
Napomena: S obzirom da ove vrste opasnosti pokrivaju tako veliki opseg, ako niste sigurni koje su radne rukavice najbolje za Vas i Vaše radno mesto, najbolje je da se obratite direktno jednom od naših stručnjaka za rukavice, radi korisnih saveta

3. Pretnja od fizičkih povreda:
Zamah čekićem na radnom mestu, premeštanje teških predmeta ili rad mehaničara u garaži samo su neke od situacija u kojima preti opasnost od povrede.
Svaki posao u kojem postoji opasnost da šaka bude pritisnuta ili udarena mašinama,  alatom ili opremom ili drugom opremom, zahteva pouzdane zaštitne rukavice otporne na udarce.
Umesto da se udarac lokalizuje na jednom delu ruke ili na pojedinim prstima, ove rukavice ublažavaju udarac i sprečavaju povrede apsorbujući jedan deo udara, dok ostatak energije šire na celu površinu rukavice, na taj način sprečavajući ozbiljnije ozlede.