Prikaz 1–24 od 73 rezultata

Električni odvijači i bušilice

U svetu električnih alata, električni odvijači ili električne šrafilice imaju vrlo važnu ulogu i najveću upotrebnu vrednost. Ovaj električni alat je gotovo neophodan za bilo koji proces koji podrazumeva spajanje raznih površina šrafovima.

Električne šrafilice su veoma efikasni alati i pripadaju kategoriji alata koji rade na električni pogon. Namenjene su odvrtanju šrafova i mogu se koristiti za najrazličitije poslove, kako profesionalne, tako i za brojne hobi aktivnosti.

Za ubrzavanje poslova šrafljenja, najbolji su izbor oni odvijači koji rade na struju. Ova vrsta odvijača može raditi sa kablovnim dotokom, ali i uz pomoć punjivih baterija koje vrše akumulaciju struje. Za razliku od ručnog rada, električne šrafilice značajno olakšavaju i ubrzavaju posao. Električne šrafilice se odlikuju kompaktnim dizajnom, što doprinosi dodatnom komforu prilikom radnih aktivnosti.

Odvijači se koriste u građevini, auto industriji i održavanju automobila, ali se često koriste i za pravljenje nameštaja, šrafljenje iverice i medijapana, gipsa, šrafljenja profila i knauf tabli. Drška odvijača je napravljena tako da odgovara prstima šake, a upotrebom prekidača koji ima više pozicija može se uspešno manevrisati brzinama bušenja.

Najčešće se koriste za zatezanje vijaka i vrlo su atraktivni zbog pristupa različitim i nepristupačnim mestima. Oni koriste električnu energiju kako bi pokretali rotirajući mehanizam koji generiše snažne udarce, čime se u velikoj meri olakšava proces odvijanja. Posebno su otporni i korisni u radu sa tvrdim materijalima poput betona.

Pri izboru električnog odvijača ili bušilice, najvažnije je obratiti pažnju na obrtni moment. Pre toga treba odrediti obrtni moment prema tipu posla koji ćemo obavljati uz pomoć ovog električnog alata. Ako se radi o hobi ili kućnim poslovima, 500 obrtaja u minuti je sasvim prihvatljiva opcija, ali ako se bavimo profesionalnim poslovima, onda ne treba birati šrafilicu ili bušilicu sa manje od 1000 obrtaja.

U radu sa električnim bušilicama ili šrafilicama preporučuje se nošenje zaštitnih naočara, rukavica i antifona.